Zrównoważona produkcja jako kierunek rozwoju Polskiej Branży Drobiarskiej

 

PROMAR rozbudowuje zakład produkcyjny w Zawierciu

 

PPH PROMAR uruchomi nową część zakładu produkcyjnego w Strefie Aktywności Gospodarczej w Zawierciu. Właśnie ruszyły prace budowlane. 10 kwietnia 2017 roku odbyła się uroczystość wmurowania kamienia węgielnego. Powierzchnia funkcjonalna oddziału powiększy się o dodatkowe 2800m².

 

Dzięki tej inwestycji w zakładzie zainstalowane zostaną zaawansowane technologie obróbki przypraw i ziół. Wykonanie prac budowlanych powierzono śląskiej firmie KRIS-BRUK. Zakończenie rozbudowy planowane jest na listopad bieżącego roku.

 

„Docelowo chcemy, by w zakładzie znalazło pracę nawet 110 osób. – mówi Paweł Świerkula, vice-prezes PPH PROMAR - To bardzo ważny etap rozwoju firmy, który zaowocuje nowymi produktami oraz jeszcze lepszym dopasowaniem do aktualnych wymagań klientów.” 

 

Promar specjalizuje się w produkcji dodatków do żywności takich jak: mieszanki przyprawowe, aromaty, sosy, dodatki funkcjonalne. Swoje produkty dostarcza do branży mięsnej, rybnej, mleczarskiej, chipsów i snacków oraz dań gotowych.

 

www.promar.pl