Nowe kierunki w gastronomii
Biznes. Technologie. Media. Kulinaria.

Pod takim hasłem odbywać się będzie czwarta edycja Targów Technologii Przetwórstwa Spożywczego GASTROSILESIA 2016, których organizatorem jest firma Weindich. Wydarzenie odbędzie się dn. 13-14 września 2016r. w Chorzowie, na terenie siedziby organizatora.

„Pragniemy czerpać jak najlepsze wzorce i przekazywać je dalej, stąd w gronie ponad 100 wystawców krajowych i zagranicznych znajdują się podmioty, które wyznaczają nowe standardy w gastronomii” – mówi Jerzy Weindich właściciel firmy.

Głównym założeniem Targów jest kompleksowa odpowiedź na potrzeby branż, zbudowanie platformy wymiany doświadczeń i usług, a także zaprezentowanie nowych kierunków w gastronomii oraz zdobycie informacji o rynku i trendach. Do udziału w Targach zapraszamy producentów i dystrybutorów działających na rynku HoReCa, właścicieli lokali gastronomicznych, food cornerów, szefów kuchni, przyszłych restauratorów, przedstawicieli grup zakupowych, właścicieli sklepów oraz firm związanych z branżą.

Podczas targów odbędą się liczne prelekcje i seminaria m.in.: Wpływ mediów na kształtowanie trendów kulinarnych we współczesnym świecie; Optymalizacja kosztów w działalności gastronomicznej; Profesjonalny kelner – mit czy rzeczywistość; Jak znaleźć dobrego szefa kuchni i umiejętnie z nim współpracować.

Ponadto, odbędą się liczne pokazy: kelnerskie, sommelierskie, a także kulinarne przygotowane przez znanych szefów kuchni. Jedną z atrakcji będzie także finał konkursu: III Kulinarny Puchar Śląska dla szkół gastronomicznych.

Gośćmi specjalnymi będą znakomity autorytet kulinarny Kurt Scheller oraz Joanna Ochniak (Przewodnicząca Women in WACS).

Wstęp jest bezpłatny. Szczegółowy program wydarzenia na: targi.gastrosilesia.pl

Wszelkie informacje: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.