Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

zaprasza do udziału w

AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”

                                             24-25 maja 2017 r., Hotel Warszawianka, Jachranka 77, 05-140 Serock

                                        25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

 

W programie m.in.:

 

  • Nowości w systemach certyfikacji: FSSC 22000 v.4, IFS v.7, BRC v.7
  • Przewodniki Komisji Europejskiej dotyczące substancji dodatkowych, aromatów i enzymów
  • Prace legislacyjne z zakresu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością istotne z punktu widzenia przedsiębiorstw spożywczych
  • Aspekty mikrobiologiczne w przemysłowej produkcji żywności
  • Aktualne prace Komisji Europejskiej z zakresu znakowania produktów spożywczych
  • Zanieczyszczenia żywności – akrylamid, estry 3-MCPD i inne zanieczyszczenia żywności
  • Prace urzędu EFSA istotne z punktu widzenia przemysłu spożywczego
  • Nierzetelne informacje o produktach spożywczych zamieszczane w mediach i portalach internetowych – możliwości obrony i dochodzenia swoich praw
  • Wytyczne Codex Alimentarius dotyczące wirusów w żywności - zapisy, na które warto zwrócić uwagę

 

 

Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!

 

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

 

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl